dilluns, 1 de juny de 2015

Nuria Güell

La Núria és una artista més aviat contemporània que mostra la seva idea de que les persones també són art, i que crea alhora art de protesta. Actualment és resident a Cuba però segueix exposant a Catalunya.
Una de les obres que m'ha semblat interessant i diferent és l'experiència de CARAVANA NATURA. Aquesta consisteix en demanar gent voluntària que estigui disposada a viure en un bocs amb una caravana, aïllada de la societat, sense aparells electrònics d'entreteniment com la televisió. Tot i així hi havia una càmera de vídeos i fotos, una gravadora, i un quadern per enregistrar l'experiència.


Crec que és una iniciativa diferent i innovadora i que és una activista, una artista social que manifesta les seves ideologies  i em sembla una forma original de mostrar les seves inquietuds.

Una de les seves altres obres és la de els agents del ordre, que en teoria haurien de mantenir una postura respectuosa cap a la civilització, però tot i així la Núria, al passar per el edifici policial es sentia assetjada de manera indeguda per els guàrdies de seguretat. Així doncs es va proposar fer un recapte de gravacions en els que els agents es mostraven massa carinyossos amb ella, i posteriorment els va convidar a la seva exposició per analitzar les seves reaccions.


Amb això intentava mostrar com els agents policial no fan el que els toca, i que moltes vegades són els causants dels problemes quan haurien de ser la solució.

1 comentari: