dimarts, 24 de febrer de 2015

Xerrades

Aquests ultims dies, hem tingut la sort de que tres companyes ex alumnes de l'institut de Vidreres ens vinguessin a fer una xerrada sobre quin ha estat el camí que ha seguit, on es troben ara mateix i cap a on volen encaminar les seves vides. Per una banda la Meritxell Solé ens va parlar sobre el fet de que és important trobar una feia que t'agradi, que t'ompli i que et permeti treballar sense adonar-te que ho estas treballant, ja que fer el que realment t'agrada no et suposa cap mena d'esforç.


Va iniciar els seus estudis fent traducció i interpretació del japonès, però ell considera que no va ser la millor opció, i que hauria d'haver escollit una altre carrera que l'omplís més professionalment. Considera que a vegades les persones estan influenciades alhora d'escollir una carrera per el seu entorn familiar, social... També opina que l'estudi universitari a Espanya no t'obre un gran ventall de possibilitats, a diferencia d'altres zones del món com per exemple Estats Units, que les carreres són reduïdes a un àmbit més específic, per tant és més fàcil estudiar allò que t'agrada, i estudiar-ho en profunditat.Actualment ella està treballant a Costa Rica, a un petit hotel en el que li ofereixen l'oportunitat d'organitzar planificar i sobretot innovar, el que li permet a la Meritxell créixer com a persona i sentir-se feliç amb el que està fent.

Seguidament, el dilluns van venir la Clàudia Stoka i la Sara Osuna, també ex alumnes del centre i actualment estudiants universitàries de la branca d'empresarials. La Sara va a la universitat de Girona, i la Clàudia a la Pompeu de Barcelona, les dues ens van explicar les seves experiències i les vivències a cada una de les seves universitats durant el temps que han estat estudiant. Remarquen sobretot que és important l'organització de la feina i l'esforç que cal posar per superar el curs universitari.


Les dues xerrades em van semblar molt interessants i em van servir d'ajuda orientativa per anar més preparada a l' universitat, ja que ens han mostrat una idea principal del que és i com cal esforçar-se per aconseguir el que volem i treballar del que ens fa feliç, i d'aquesta manera no treballar mai.

Webs de referència:

http://www.helpx.net/

http://www.udg.edu/

http://www.upf.edu/

1 comentari: