dilluns, 19 de gener de 2015

Complex d'Èdip


Aquesta malaltia va ser desenvolupada per el neuròleg Sigmund Freud. Aquesta consisteix a sentir un desig sexual envers a el progenitor del teu sexe contrari. La malaltia es comença a fer veure a a l'edat infantil. El desig sexual cap al seu progenitor condueix al nen/a a sentir odi cap al progenitor del sexe similar. S'anomena així per la història d'Èdip, príncep de Tebes, fill de Laios i Iocasta. Abans que els seus pares es casessin, l'oracle de Delfos els va advertir que el fill que tinguessin mataria al seu pare i es convertiria en el marit de la seva mare. Els personatges que pateixen aquest trastorn a la novel·la són en Cosme i la Cecília. En Cose té una obsessió cap a la seva mare, i en moments determinats es pot apreciar un desig sexual.La Cecília, busca el pare que mai va tenir, i mostra igual que Cosme desig sexual cap a una figura paterna inexistent.

Fragment 1:(Capitol XXIII)
La modista li va fer tal com en Cosme li havia dit que me'l fes: l'escot ran de coll, les mànigues ran de mà, la faldilla ran de peu. Em va treure el cor de vidre de la cadena i m'hi va posar un medalló d'or i d'alabastre que figurava el cap d'una senyora de l'any de la nana.
(En aquest fragment es pot llegir entre línies com en Cosme intenta que vestir a la Cecília de tal manera que s'assembli a la seva mare)

Fragment 2:(Capitol XXX)
Figurava que era petita i que estava malalta, i que tots aquells senyors em venien  a veure i a fer-me companyia.
(Mostra la necessitat i l'absència d'un pare, i reflexa el desig de que aquells senyors estiguessin cuidant-la)

Fragment 3:(Capitol IV)
I el senyor de la Maria-Cinta feia olor de fum de fumar i olor d'olor, i em va fer asseure a la falda, i em va asseure a la falda, i mentre el cotxe i em va asseure a la falda, i mentre el cotxe corria i la llum dels fanals entrava i passava li vaig ficar una mà entre l'americana i l'armilla, ben amunt per sobre del braç, i l'hi vaig deixar allà dintre. I la mà i jo estàvem bé.
(Aquí mostra la seva necessitat de protecció que necessitar trobar en els braços d'un home des de que era una nena)

1 comentari:

  1. Molt bé.
    falta la erra final de "senyor" (últim paràgraf)

    ResponElimina