dilluns, 1 de desembre de 2014

Preparant la xerrada de la Violeta

Fent una recerca de preparació anterior a la xerrada de la Violeta he investigat sobre el terme "doula". Les doules són dones que es dediquen a acompanyar a una dona embarassada durant tot l'embaràs i inclús posteriorment a aquest. La prioritat d'aquestes dones es garantir el benestar de la mare i el seu fill en tot moment i fer recolzament en tot moment. No és necessària una formació posterior per realitzar aquesta feina, però tot i així actualment hi ha cursets de formació. Queda registrat que a Espanya hi ha 72 doules on la gran part es troba a Catalunya amb un total de 21 doules.
Les mares demanen l'ajuda de aquestes dones per tot tipus de consultes que moltes vegades haurien de fer per internet o diferents fonts poc properes. La majoria de les doules són mares i degut a que ja han viscut l'experiència de l'embaràs tenen més coneixements, que poden ser de gran utilitat i poden contribuir positivament al desenvolupament de l'embrió.
En la meva opinió tothom és lliure de fer el que vulgui amb el seu embaràs i penso que és molt bona idea que les dones tinguin aquest recurs en el moment en el que volen tenir un fill.

1 comentari:

  1. Tasca inacabada: et falta la reflexió sobre el mètode de l'educació viva.

    ResponElimina