diumenge, 21 de desembre de 2014

Model d'ensenyament de l'institut de Sils


Com que jo no vaig poder assistir a la xerrada que va fer la Violeta, parlaré del sistema educatiu de l'Institut de Sils, i ho faré en primera persona, ja que jo vaig fer l'ESO allà.
L'institut de Sils és un centre educatiu, on el més fonamental, són els valors i la formació de l'alumne com a persones amb una base sòlida.Es treballa molt en projectes i sobretot amb grups d'aquests per fomentar el treball en equip, ja que preparen a l'alumne per una situació de treball en un futur. També hi ha un dia a la setmana(divendres) en el que els alumnes tenen dues hores per organitzar-se en tallers, que són unes classes lúdiques que fem al divendres. Hi ha diferents tallers, hi pots trobar feltre, conjunt instrumental, cant coral...Es fan durant dues hores, en aquestes algun grup d'alumnes decideixen aportar valors i coneixements a la comunitat del poble.Per exemple hi ha:Visitem als avis: Que consisteix a anar al geriàtric del poble.Storytelling: Que consisteix a anar a una escola a explicar contes en anglès als nens.Nova tecnologia als aturats: Que consisteix en ensenyar noves tecnologies a les persones que són a l'atur.Finalment cal dir que les assignatures s'organitzaven en una hora d'àmbit, on el professor explicava tota la teoria del tema que es tractava, i seguidament hi havia una hora d'habilitats on amb activitats es portava a la pràctica les teories que s'havien tractat a l'àmbit.Personalment a mi m'agradava molt la forma de treballar i la idea d'imposar els valors humans com a prioritat.

1 comentari:

  1. M'ha agradat molt saber com és l'organització del currículum de l'institut de Sils. Em penso que demanaré el trasllat...

    ResponElimina