dilluns, 17 de novembre de 2014

Conflictes armats actuals


Fent recerca en els diaris en paper, en aquest cas, en el conegut diari "El país", vaig trobar diferents notícies sobre la guerra que em van cridar molt l'atenció, tot i així em vaig quedar amb una que em va impactar bastant i que em va fer reflexionar sobre els valors de la humanitat.

La meva notícia parla sobre les recents decapitacions a Síria, que és un país que actualment està endinsat en una guerra. Aquesta guerra és entre el govern, junt amb les forces armades de Síria contra grups rebels de partits oposats. Aquest país està patint fortament les conseqüències de la guerra, especialment els habitants d'aquest, que tenen problemes per sobreviure, ja sigui per manca d'aliments, higiene, de salut, i sobretot de risc per perdre la vida durant un conflicte de magnituds com les quals.

Per aquest motiu, hi ha diferents voluntaris que intenten ajudar a aquesta zona tan afectada per la guerra, i que dediquen part del seu temps a ajudar a millorar dintre dels límits, la qualitat de vida de la gent.
Aquests voluntaris també estan amenaçats pels perills de la guerra i de l'extrema violència, i recentment dos homes britànics van estar segrestats i seguidament decapitats.

Aquest fet ha alarmat a tots aquells que estan donant una ajuda a aquest país, ja que per intentar a ajudar als afectats per la guerra, corren el risc de tenir la mateixa sort que aquests dos voluntaris recentment decapitats.


Peu de foto: Rebel assegut al sofà d'una casa en que ha estat sacsejada. 

En la meva opinió, penso que és horrible el fet de assassinar d'una manera tan brutal i amb tanta sang freda. Sobretot si les persones que van ser decapitades eren ciutadans britànics que sense ànim de lucre van anar a oferir la seva ajuda a un país en un greu conflicte com és Síria.
La gravetat de la situació és cada vegada pitjor, i realment fa por l'actitud violenta d'aquests persones, penso que és realment important ser conscients del que està passant el món, ja que tot i que no ens afecta directament a nosaltres estem parlant de vides humanes que no tenen cap valor, i aquesta idea hauria de ser suficient perquè fóssim conscients del món en el que estem vivint, i seria realment interessant que reflexionem, per si és això el que realment volem.

Enllaç del diari "El País" (versió digital):http://elpais.com/1 comentari: