dijous, 27 de novembre de 2014

El ressò de la pobresa

Francisco és un home de 39 anys, que com una part important de la població, pateix les conseqüències de la pobresa. Es troba a l'atur, i els únics ingressos que té són 200 euros que aporta la seva dona per treballar dues hores diàries en un saló d'estètica. En Francisco, a més té dos fills de 5 i 8 anys, que també estan patint les conseqüències de la pobresa al nostre país. Aquesta família amb prou feines té per menjar, i en un període breu de temps els desnonaran de casa.
En Francisco es sent una situació d'impotència, ja que no pot, ni té recursos per donar als seus fills una vida digna, una infància similar a la dels altres nens.

Jo crec, que amb petits gestos, com per exemple donar menjar a associacions que contribueixen a millorar la societat, pot ajudar molt a famílies que es troben es situacions de risc d'exclusió social. O el simple fet de donar joguines que nosaltres ja no utilitzem poden fer immensament feliç a un nen. I doncs per què aquests nens no poden despertar-se amb il·lusió la nit de reis, per obrir els seus regals com els altres nens? Per què no poden tenir aquelles sabates que els agraden tant, i que els fan sentir capaços de xutar la pilota més lluny que mai, o córrer a una velocitat èpica? Per què no poden rebre la sopa calenta al llit quan estan malalts, junt amb aquella medicina tan amarga, però que els fa sentir molt millor?
La meva pregunta és per què? Per què en el segle XXI encara esta passant això? Considero que hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per canviar aquesta situació, perquè els nens puguin tenir regals a la nit de reis, perquè vesteixin amb aquelles sabates tan poderoses, perquè tinguin una bona medicina que els tregui la tos.

1 comentari: